Bireysel Danışmanlık

Bireysel terapi, Ruh Sağlığı profesyonelinin, bireyin karşılaştığı kişisel sorunların üstesinden gelmesine yardımcı olduğu bir psikoterapi türüdür. Duygusal, zihinsel zorluklar ve çeşitli olumsuz yaşam tecrübeleri için uygun tedavidir. Konuşma terapisi olarak da bilinir, bir bireyin sağlığını etkileyen semptomları iyileştirmeye veya kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Bireysel Danışmanlık Süreci

Seans süreci, bireye deneyimlediği ve çözümleyemediği problem, durumlar hakkında profesyonel destek ile etik kurallar çerçevesinde çözüm fırsatı verir. Sorunlar devam etse dahi bireyin çıkmazda hissettiği duygu, düşünceleri ile daha sağlıklı bir şekilde başa çıkması için gereken araçlarla donatır.

Seans Sürecinde Neleri Keşfedebilirsiniz?

Bireysel terapi, stres, öfke, keder veya çatışmaya neden olan birçok durum türü için yararlıdır. Rahat, özel bir ortamda birey ve psikolog, aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) birçok farklı önemli konuyu keşfedebilir;

• Problem çözme

• Çatışma çözümü

• Davranış kalıpları

• Kendinizi daha iyi anlamak

• Güçlü ve zayıf olunan tutumlar

• Düşüncelerin ve duyguların ifadesi

• Semptomların altında yatan nedenleri belirleme

Bireysel terapi kısa vadeli (acil sorunlara odaklanan) veya uzun vadeli (daha karmaşık problemleri araştıran) olabilir. Seans sayısı ve randevuların sıklığı kişinin sorun, şikayetine göre değişkenlik gösterebilir. Buna terapist ve birey ortak olarak karar vermektedir. Bu terapinin uygulanma şekli, söz konusu sorun, şikayetlere, terapistin uygulamalarına ve bireyin ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir.

Değişim Seninle Başlar;

Sorununuz ne olursa olsun, terapi hayatınızı değiştiren bir deneyim olabilir. Düş Akademi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi, iyilik halinin devamlılığını sağlamak isteyen bireylere Ruh Sağlığı hizmetleri sunar. Danışmanlık merkezimizin nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bugün bizimle iletişime geçin.

İletişime Geç
Bugün Kendini Nasıl Hissediyorsun?
Merhaba,
Bugün Kendini Nasıl Hissediyorsun?